In ziua de azi, banda kinesiologica este folosita, in special, pentru recuperarea medicala, dar si pentru a trata diferite afectiuni la nivelul muschilor sau articulatiilor. Aceasta poate avea efecte precum scaderea durerii, intensificarea circulatiei sangelui sau drenajul limfatic, folosirea ei ducand la grabirea vindecarii. Despre banda kinesiologica mai putem spune insa, ca are si rolul de a sustine muschii si articulatiile.banda-kinesiologica

Toate astea ne pot face sa spunem ca banda kinesiologica reprezinta un dispozitiv medical modern ce are rolul de a trata sau preveni afectiunile musculare, limfatice sau articulare.

Cine a inventat banda kinesilogica

Aceasta banda kinesiologica a fost realizata de doctoral Kenzo Kase in urma cu 25 de ani, acesta dorind ca ea sa reprezinte o metoda care sa ajute la vindecarea tesuturilor traumatizate, mai ales in cazul sportivilor de performanta, si nu in ultimul rand, ca atunci cand ea este purtata de catre acestia sa poata face performanta la cel mai inalt nivel, adica aceasta banda kinesiologica sa nu ii impiedice nicicum sa aiba performante sportive mai slabe.

Banda kinesiologica este recomandata, deoarece ea imbunatateste procesul de vindecare al zonei pe care este amplasata si nu blocheaza in niciun fel circulatia sangelui. Este recomandat ca ea sa fie aplicata cu aproximativ o ora inainte de activitatea sportiva sau de dus, deoarece aceasta perioada de timp de o ora va da voie adezivului sa realizeze o aderenta cu tegumentul. Este recomandat ca inaintea aplicarii unei astfel de benzi, pielea sa fie curata si uscata. Atunci cand se aplica, ea nu trebuie intinsa la maxim pentru ca astfel poate fi iritat tegumentul.

Cum se aplica banda kinesiologica?

O banda kinesiologica este recomandat sa fie aplicata sub forma literei I sau sub alte forme precum forma literelor X sau Y, asta in functie de necesitatile fiecaruia. Ea se aplica de la punctul de origine al muschiului pana la punctul de insertie al acestuia, pentru a oferi acestuia suportul de care are nevoie. In timpul in care fibra muscular se contracta, aceasta banda va avea rolul sa stimuleze aceasta activitate.

Banda kinesiologica poate fi folosita in cazul diferitelor afectiuni precum: artita, entorse, contracture muscular, discopatii vertebrale, hematoame, contuzii, miozite, edeme, scolioza, spondiloza cervicala, rupturi musculare, ea putand reprezenta un mod de vindecare in toate aceste cazuri.

Despre banda kinesiologica, mai putem insa spune, si ca este realizata dintr-un material rezistent la apa si ca permite respiratia tegumentului pe care este amplasata. Dar nu doar atat, caci ea are rolul si de a permite miscarea fara sa modifice amplitudinea acesteia.

Inca un lucru care face ca benzile kinesiologice sa fie atat de iubite de majoritatea sportivilor de performanta si nu numai, nu il constituie numai efectul acestora, ci si pretul scazut al acestora. Ele pot fi gasite in majoritatea magazinelor destinate sportivilor, dar si pe internet pe siteul https://ktape.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.