Privind selectia sexuala la oameni, satisfactia sexuala joaca un rol mai putin important decat alti factori. Dimensiunea penisului, care ar putea sa fie sau sa nu fie foarte important pentru obtinerea orgasmului la femei, a inceput sa fie cercetata.
Masculii umani sunt diferiti in mod semnificativ fata de alte primate atunci cand vine vorba de fiziologia lor sexuala, in timp ce oamenii au un proces foarte complex si complet diferit de selectie sexualain care dimensiunea penisului ar putea juca un rol, iar un penis mic fiind declasat din start.
Intelectul in sine e vazut ca un produs secundar al selectiei naturale.
Selectia sexuala la oameni
Conceptul de selectie sexuala apare din observatiile ca multe animale, inclusiv oamenii, dezvolta trasaturi a caror functie nu este sa ajute oamenii sa supravietuiasca, ci sa ii ajutesa isi maximizeze succesul reproductiv, care ar putea include obstacole precum climatul, disponiblitatea resurselor si competitia cu alti membri ai speciei pentru un anumit mascul sau femela.
Acest lucru poate fi realizat in doua moduri: devenind mai atragatori pentru sexul opus (selectia intersexuala, intre sexe) sau prin intimidarea sau infrangerea rivalilor de acelasi sex (selectia intrasexuala, in cadrul aceluiasi sex). Cu totii suntem familiari cu conceptul de “mascul alfa” si cum au ei parte de toate fetele. Totusi, totul e mai complex de atat.
Antropologul german Ferdinand Fellmann argumenta faptul ca aparitia auto constiintei umane se datoreaza unei selectii sexuale prelungite, numita “selectie emotionala”, facand diferenta dintre comportamenul sexual la animale si iubirea umana de natura erotica. In mod aparent, chiar si limbajul uman ar fi putut deveni mai complex decat limbajul altor primate datorita nevoilor romantice al indivizilor.
Nu e ceva neobisnuit in regatul animal ca unele specii sa impartaseasca anumite comportamente sexuale cu oamenii, cazuri in care trasatura in sine nu e strict sexuala. Pasarile, de exemplu, canta pentru a atrage un partener si oamenii pun accentul pe voce atunci cand vine vorba de selectie sexuala. Darwinistii considera ca creierul uman in sine, fiind atat de “inutil” de mare si de scump de intretinut in termeni de supravietuire, arata ca si el insusi e o trasatura sexuala.
Din moment ce oamenii sunt fiinte sociale, de obicei trasaturile care sunt apreciate de catre femei sunt cele care fac barbatul sa iasa in evidenta din multime. Autoritatea, respectul, averea si puterea sunt de obicei considerate a fi in legatura cu ceea ce cauta o femeie la un barbat.
Fiziologia sexuala a barbatului si a femeii
Vorbind din punct de vedere evolutionar, dimensiunea unui penis, fie el mai mare sau mai mic, nu reprezinta un dezavantaj sau un avantaj semnificativ pentru barbati. Sperma umana poate supravietui pana la 7 zile si sa calatoreasca dupa ejaculare pentru a ajunge la ovulul femeii pentru a isi indeplini rolul de reproducere. Atunci cand vine vorba de dimensiunea penisului, totul e mai putin clar. Datorita fiziologiei corpului masculin uman, penisul si scrotul sunt vizibile in mod clar si, in istoria antica, erau complet expuse. Prin urmare, erectiile erau cel mai probabil un lucru foarte obisnuit si vizibile in mod clar