Cauciucurile off-road sunt acele tipuri speciale de anvelope destinate vehiculelor specializate pentru drumuri neasfaltate, mai precis pentru nisip, pietris, albii de rauri, noroi, zapada, pietre precum si alte terenuri naturale. Drumurile pe acest tip de terenuri pot fi uneori parcurse doar de catre vehicule proiectate special pentru condusul off-road, cum ar fi camioanele grele, SUV-urile, ATV-urile, snowmobilele, motocicletele sau bicicletele de munte) sau eventual vehicule care sunt ceva mai ridicate fata de pamant, care au anvelope foarte puternice si, in anumite cazuri, diferente intre fata si spate legate de franare.

Citeste si: Despre cauciucurile Michelin. Merita achizitionate?

Exemple de producatori de autovehicule binecunoscuti pentru productia lor in materie de vehicule de tip off-road sunt AM General, Land Rover si Jeep, insa in ziua de astazi majoritatea producatorilor de autovehicule au modele de vehicule off-road produse pentru vanzare. Camioanele sunt deseori echipate cu astfel de elemente suplimentare in vederea condusului off-road, iar cei din armata achizitioneaza de obicei astfel de autovehicule fie de-a gata (de la companii gen Land Rover care produc vehicule pentru fortele armate din mai multe tari), fie proiecteaza autovehicule speciale pentru anumite misiuni avand conceptul off-road in minte.

De asemenea, si marile companii producatoare de anvelope pe plan mondial au in vedere dezvoltarea si cererea de vehicule off-road, proiectand anvelope corespunzatoare pentru acestea, de o forta si rezistenta aparte fata de anvelopele obisnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.