In 1954, Japonia a alocat un buget 230 milioane de yeni pentru energia nucleara, marcand inceputul programului. Legea de baza a Energiei Atomice limiteaza activitatile din centralele nucleare la doar activitati in scopuri pasnice.

Primul reactor nuclear din Japonia a fost construit de catre GEC din Marea Britanie. In anii 1970 primele reactoare nucleare cu apa usoara au fost construite in colaborare cu firme americane. Aceste centrale nucleare din Japonia au fost cumparate de la furnizori din SUA, cum ar fi General Electric sau Westinghouse munca efectiva preluata de catre companiile japoneze. Aceste companii Japoneze vor obtine o licenta mai tarziu pentru a construi modele similare de cenmtrale nucleare. Au existat multe contributii din partea centrelor de cercetare Japoneze in pentru evolutia puterii nucleare, cei din Japonia au tinut pasul cu ceilalti mari consumatori de energie nucleara.

Industria nucleara din Japonia nu a fost lovita la fel de greu de efectele accidentul de la Three Mile Island (TMI), sau dezastrul de la Cernobil ca alte tari. Constructia de noi centrale a continuat sa fie puternica prin anii 1980, 1990 si pana in ziua de azi. Cu toate acestea, incepand cu mijlocul anilor 1990 au fost mai multe accidente legate de centralele nucleare care au fost musmalizate in Japonia, aceste accidente nucleare musamalizate au erodat perceptia publica despre industrie, ducand la proteste si rezistenta impotriva unor noi centrale nucleare in Japonia.

Printre aceste accidente este inclus accidentul nuclear de la Tokaimura, explozia de abur de la Mihama, musamalizari dupa un accident la reactorul Monju. Printre
In timp ce detaliile precise nu sunt cunoscute este clar ca cultura securitatii in industria nucleara din Japonia este privita fara incredere.

Centrale nucleare din Japonia care nu au mai fost constuite:

  • Centrala nucleara Maki la Maki, Niigata (Kambara), contrsuctie anulata in 2003
  • Centrala nucleara Kushima la Kushima, Miyazaki-1997
  • Centrala nucleara Ashihama la Ashihama, Mie-2000
  • Centrala nucleara Hōhoku la Hōhoku, Yamaguchi-1994
  • Centrala nucleara Suzu la Suzu, Ishikawa-2003

Retineti ca lucrarile la centrala nucleara Suzu sunt declarate ca fiind „”inghetate””, in sensul ca acestea poat continua candva in viitor daca factorii economici vor fi mai mult in favoarea lor, desi nu a existat nici un semn ca acest lucru se va intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.