Un cauciuc resapat reprezinta de fapt o anvelopa utilizata anterior insa care a trecut printr-un proces de remanufacturare, proces conceput cu scopul de a extinde durata de viata a anvelopei si utilitatea acesteia. Resaparea incepe de regula cu o investigare menita sa stabileasca gradul de siguranta al anvelopei. Vechea banda de rulare este apoi inlaturata si o banda de rulare noua din cauciuc este aplicata carcasei goale, folosind utilaje specializate pentru o astfel de operatiune.

Anvelopele resapate sunt semnificativ mai ieftine fata de cele noi. Ca urmare, utilizarea lor este foarte raspandita mai ales atunci cand este vorba de efectuarea unor operatiuni la o scara mai larga ce implica autobuze, camioane sau aviatie comerciala. Acest tip de cauciucuri resapate reprezinta de asemenea modul cel mai ecologic de reciclare al anvelopelor uzate – in functie de necesitati, o anvelopa poate fi resapata de pana la 10 ori. Procesul de resapare necesita, dupa inlaturarea vechii benzi de rulare, utilizarea unui alt compus – de regula cauciucul – pentru a permite noii benzi de rulare sa se ataseze la carcasa anvelopei uzate.

Cauciucuri 4×4 Goodyear

Compania producatoare de cauciuc si anvelope Goodyear a fost fondata in anul 1898 de catre Frank Seiberling. Goodyear produce pneuri pentru automobile, camioane comerciale, camioane usoare, SUV-uri, masini de curse si avioane. Se poate observa ca denumirea companiei nu are legatura cu numele lui Seiberling, aceasta denumire facandu-se in memoria lui Charles Goodyear, cel care a inventat cauciucul vulcanizat in anul 1839. Primele anvelope Goodyear au devenit populare datorita faptului ca erau usor de demontat si necesitau destul de putina intretinere.

Citeste si: Diferenta despre cauciucurile de vara si cele de iarna

Goodyear este un nume celebru peste tot in lume datorita dirijabilelor care poarta simbolul companiei. Primul dirijabil Goodyear a zburat in anul 1925, fiind in ziua de astazi unul dintre cele mai cunoscute simboluri de publicitate din America. Compania este cea mai de succes producatoare de anvelope din istoria Formulei 1, cu mai multe starturi, castigatoare si competitii la activ decat orice alt furnizor. Goodyear s-a retras din sport dupa sezonul din anul 1998.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.