Cazanul de baie de inox este ideal pentru pregatirea, sau incalzirea apei calde pentru intrebuintarile zilnice. De obicei este intalnit in locuintele personale. Putine apartamente detin un astfel de cazan de inox. In medie maximum doua apartamente detin un cazan de inox deoarece se presupune ca ocupa un spatiu suplimentari este de preferat sa nu se achizitioneze. Pot spune unii. Cazanul de baie de inox relativ intalnit in casele care detin o centrala termica, deoarece aceste apartamente au nevoie de un refugiu unde sa poata incalzi apa.

Citeste si despre: Lanturile din inox – Sunt rezistente?

Cazanul de baie de inox este confectionat din inox, desigur, acesta are o grosime de aproximativ 2 mm, ceea ce inseamna ca este prezentat mai mult din tabla de inox decat din material gros. Cazanul de inox nu detine o greutate foarte mare, cu toate ca volumul acestui este unul relativ mare. Bineinteles, acesta este mult mai rezistent. De aceea este folosit si pentru incalzirea apei. Cazanul de inox se poate achizitiona din centrele special amenajate sau direct de la furnizori.

Pentru incalzirea apei intr-un cazan de baie de inox se utilizeaza combustibil solid. De cele mai multe ori din acest combustibil solid fac parte urmatoarele elemente:

  • Lemn de foc
  • Carbune
  • Rumegus, etc.

Se recomanda ca pe partea superioara a cazanului, la racordul prevazut si confectionat pentru acest scop, sa se monteze o supapa de siguranta reglabila pentru o deschidere de aproximativ 3.2 bar. De obicei se atentioneaza sansa de periculozitate daca aceasta supapa de siguranta nu este montata inaintea inceperii punerii in functiune a cazanului de baie de inox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.