Arta de bijutier s-a dezvoltat de-a lungul secolelor pe tot globul. Oamenii au simtit dintotdeauna nevoia sa se imbodobeasca, sa fie diferiti. Argintul fiind considerat cel mai pretios metal al tuturor vremurilor a fost cel mai utilizat pentru productia de bijuterii. Acesta era asociat cu opulenta si bogatia marilor aristocrati.

Magazinele de bijuterii comercializeaza serii de bijuterii unice, cu modele diverse si evident la preturi diferite. Va puteti alege un model din varietatea de lanturi de argint in functie de bugetul de care dispuneti. Cele mai cautate sunt acele lanturi confectionate din argint 925. Acestea sunt cele mai ieftine datorita procentului mai mic de argint pur din compozitie. Eleganta pietrelor si a diamantelor se imbina la perfectiune cu orice tip de argint.

Argintul utilizat la confectionarea de lanturi din argint poate avea diferite nivele de calitate. Deoacere argintul pur, a carui culoare este alba, nu poate fi utilizat pentru confectionarea bijuteriilor, specialistii il folosesc in combinatie cu alte metale pentru a-i conferi rezistenta. Din acest amestec rezulta diferitele nuante de argint.

Valoarea pe care le au toate modelele de lanturi de argint este stabilita in functie de design si finisaj. Daca modelul este unicat, obligatoriu si pretul acestuia este mult mai mare in comparatie cu cel al produselor de serie. Acest lucru este valabil pentru toate bijuteriile facute la comanda, personalizate. Finisajul special de tip celui mat sau sablat creste si el pretul produsului.

lant-argint-bizantin

Pentru a pastra lanturi de argint la starea initiala si la stralucirea pe care o aveau cand le-ati cumparat, este foarte recomandat sa evitati contactul cu parfumuri, cosmetice sau fixativ. Aceste produse il pot deteriora, disparandu-i stralucirea initiala. Toate tipurile de lanturi de argint trebuie pastrate intinse pentru a se preveni ruperea lor. Purtati-le doar ziua iar noaptea lasati-le intinse. Prin acest procedeu le sporiti durata de viata si calitatea.

Bijuteriile trebuie lustruite cu un material moale pentru a nu le provoca zgarieturi sau alte fisuri.

Accesoriile pentru lanturi de argint variaza ca model si material. Printre acestea, cele mai frecvent purtate sunt: cruciulitele, ingerasii, floricelele, stelutele sau inimioarele. De asemenea, zalele din care este alcatuit lantul pot varia ca forma si marime. Pentru doamne se recomanda cele discrete, in timp ce domnii pot purta lanturi de argint ceva mai groase.

Obiecte din argint diversitate

lantisoare-de-argint-ieftine

Se spune despre argint, ca la momentul aparitiei lui in Egipt, datorita raritatii cu care se gasea, a fost considerat mai pretios chiar decat aurul. Chaldeenii au inventat in anii 2500 i.Hr. procesul de cupelatie, prin care se rafina argintul. Metalul topit era trecut printr-un cupel (cupa ingusta si poroasa), pentru ca mai apoi sa i se aplice un jet de aer puternic. Acest proces ducea la oxidarea tuturor celorlalte metale in afara de argint si aur.

Deoacere s-a descoperit ca este un bun conducator de electricitate, s-au confectionat numeroase obiecte din argint. In electrotehnica este folosit ca atare sau sub forma de depuneri. In pofida faptului ca se oxideaza, multe obiecte din argint sunt folosite in diferite domenii, precum conectica, deoarece stratul de oxid nu este aderent. Argintul si-a dovedit utilitatea in giuvarergie, medicina, stomatologie, baterea monedelor, etc.

Obiecte din argint sunt utilizate cu preponderenta in arta si antichitati. Aspectul pe care il are argintul se completeaza excelent cu orice design. Tacamuri de argint, casete de bijuterii, sfesnice, toate sunt obiecte din argint ce apartin colectionarilor de renume mondial. Valoarea acestora este creste considerabil cu trecerea timpului.

Alte obiecte din argint foarte valorificare pentru accesorizarea mobilierului sunt piesele decorative: cosulete, boluri, casete, fructiere, vaze, tavi, pahare si farfurii.

Doamnele apreciaza aceste obiecte din argint mai ales in ceea ce priveste accesoriile. Un ceas din argint sugereaza opulenta iar bijuteriile din argint (inele, bratari, lanturi) se potrivesc oricarei tinute.

Galeriile de arta gazduiesc colectii intregi alcatuite din obiecte din argint. Preturile antichitatilor confectionate din acest material sunt foarte mari si nu oricine isi poate permite un set de tacamuri din argint masiv 800 in stilul Chippendale, spre exemplu. Un astfel de set poate ajunge si pana la suma de 1000 euro in funtie de model si vechime.

Importanta acestui material a fost de-a lungul timpului subestimata, dar frumusetea si aspectul deosebit au convins marea masa a iubitorilor de arta ca aceste obiecte din argint de arta merita toate investitiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.