Nu obișnuiesc să mă uit la știrile difuzate la televizor preferând în schimb să îmi selectez domeniile care mă interesează și să urmăresc noutățile pe internet. Am televizor acasă, dar nu îmi servește la nimic, pentru mine fiind doar o parte din mobilier al cărui unic scopt fiind acela de element decorativ.

Am spus toate aceste fiindcă recent am văzut o știre destul de interesantă pe site-ul ProTV. Nu mai rețin cum am ajuns acolo, cert fiind numai faptul că am dat click și am urmărit știrea. Subiectul știrii îl îl constituia faptul că românii au început să simtă gustul comerțului electronic și datorită acestui aspect ei își fac cumpărăturile din ce în ce mai mult din afara României. Am obsevat și eu acest lucru și nu cred că era tocmai o noutate având în vedere că am mulți prieteni care mi-au spus că preferă să cumpere din afara țării pentru că tot ce își doresc ei costă până la aproape jumătate din prețul pe care aceleași produse îl au la noi.

Părerea mea personală este că acești oameni au dreptate și că într-o țară în care salariile sunt de mizerie și totul e mai scump față în comparație cu celelalte state, orice om caută să economisească fiecare leu pe care îl câștigă. Spun toate astea pentru că și eu mi-am luat diverse chestiuni din afară pentru simplul fapt că erau mai ieftine ori că la noi pe piață nu se găseau, iar experiența aceasta a comerțului online îți dă mult mai puține bătăi de cap decât dacă ai colinda magazinele din oraș pentru un produs pe care s-ar putea să nici nu-l găsești. La toate acestea se mai adaugă și faptul că pe site-urile din străinătate reducerile par să fie mult mai mari și mai diversificate față de ofertele care se găsesc la noi.

Pe de altă parte, știu că există și câteva neajunsuri pe care oamenii preferă să le ignore ori să le acorde o importanță minimă. Faptul că produsul s-ar putea să nu arate exact ca în fotografia de prezentare ori că s-ar putea să primească altceva sau chiar nimic în locul produsului comandat reprezintă pentru români un risc extrem de scăzut, dat fiind că însăși viața din România e un joc la ruletă neștiind cu siguranță dacă mâine vei mai avea ce să pui pe masă.

Cele menționate mai sus constituie numai părerea mea personală și le-am afirmat în urma reportajului urmărit la ProTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *