In ultima perioada a anilor, iernile au inceput sa fie mult mai friguroase, iar uneori centralele de apartament nu sunt pregatite sa faca fata. Iar in acest caz, avem nevoie de un lucru suplimentar care sa ne incalzeasca locuintele.

Desigur, optiunile sunt multiple, caci putem opta pentru calorifere electrice, insa despre acestea stim foarte bine ca au rolul de a consuma foarte multa energie electrica, motiv pentru care spun ca cel mai convenabil lucru este semineul electric.

Probabil foarte multi dintre voi va intrebati acum de ce am optat pentru un semineu electric si nu pentru unul clasic, insa trebuie sa stiti ca un semineu electric adduce mult mai multe avantaje decat unul clasic, iar pe acestea o sa le cititi in randurile care urmeaza.

Semineu electric vs semineu clasic

semineu-electricIn principal, un semineu electric este mult mai convenabil decat unul clasic, din foarte multe puncte de vedere.

In primul rand, un semineu electric nu va va solicita regulat lemne, caci acesta are un mod de functionare destul de simplu si nu trebuie decat sa fie conectat la o priza de 220 V si sa ii fie apasat butonul de pornire. In plus, un semineu electric este foarte usor de montat, in comparatie cu unul clasic, iar aici vreau sa dezvolt putin.

Un semineu clasic trebuie sa fie montat inca de cand se face constructia casei, pentru ca acesta trebuie sa fie prevazut si cu cos pentru fum, in timp ce un semineu electric nu trebuie sa fie montat, ci doar amplasat. Astfel ca, daca doriti sa cumparati un semineu electric, trebuie sa stiti ca pe acesta puteti sa il amplasati in absolut orice loc al casei va doriti, intr- un mod destul de simplu.

Insa asta se mai datoreaza in special chiar si faptului ca, semineele electrice pot fi gasite in comert, intr- o varietate destul de mare si sub multe forme, iar printre acestea se numara seminee electrice de colt, seminee electrice montate pe perete si seminee electrice incorporabile.

Cat de mult merita un semineu electric

In comparatie cu semineele clasice, care nu functioneaza decat atunci cand le alimentati intr- una cu lemne, cele clasice nu trebuiesc decat bagate in priza, dupa cum am spus si putin mai sus. In plus, cele mai multe dintre aceste seminee clasice vin la pachet si cu telecomenzi de control, lucru care va face lucrurile sa fie mult mai usoare, pentru ca astfel veti putea regla temperatura acestora fara sa fiti nevoiti sa va dati jos din pat si fara sa faceti vreun efort.

Iar in ceea ce priveste preturile semineelor electrice, va pot spune ca acestea variaza de obicei in functie de caractersticile cu care acestea sunt dotate si nu in ultimul rand, de performantele acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.