Sunt pasionata atat de lectura cat si de filme. Si este cu atat mai bine cu cat cele doua pasiuni… se suprapun si interactioneaza. Ecranizarile cinematografice dupa operele literare le urmaresc in mod deosebit. Nu rare au fost cazurile cand lectura unei carti a atras dupa ea dorinta de a vedea si filmul, iar vizionarea unei ecranizari m-a determinat sa citesc si cartea.

Vezi si alta curiozitate: ce este mai recomandat – ceai sau cafea?

De multe ori cartea e mai buna decat filmu… Mai bine spus, filmul nu este intoteauna la fel de complet ca si cartea in detalii. Acest defect este oarecum mai „sters” in cazul filmelor mai lungi sau a serialelor. Insa filmele aduc in plus… imaginea si sunetul, mai bine spus decoruri, costume, muzica de fundal, tonalitatea vocii si interpretarea actoriceasca. Ceea ce poate fi un plus de calitate, daca sunt bine valorificate. Intotdeauna voi urmari ecranizarile. Inevitabil si aproape inconstient si involuntar, compar cartea si filmul deopotriva. Si ma bucur cand constat cand amandoua sunt geniale.

Televizorul

Televizorul imi acapareaza destul de mult timp in viata mea. Ma uit la aproape orice la televizor, fie ca este vorba de stiri, filme, emisiuni de divertisment sau dezbateri.
Nu am o preferinta anume. Depinde mult, insa, de starea mea de spirit la un moment dat pentru a alege un anumit tip de program pe care sa-l urmaresc.
Nu intotdeauna preferintele mele sunt aceleasi cu cele ale restului familiei. Mai ales in ceea ce priveste dezbaterile televizate, pe

diverse teme, care, e adevarat, pot plictisi in conditiile unei minti obosite sau neobisnuite cu genul talk-show-urilor. E adevarat, trebuie sa fii capabil sa urmaresti atent si cu rabdare firul discutiilor, ceea ce presupune un oarecare „”antrenament”” in domeniu. Dar, sincer vorbind, prefer sa aud ceva vorbit in limba romana si sa fac si altceva in acelasi timp (de exemplu sa completez un careu clasic de rebus) decat sa fiu atenta doar la un film romanesc si strain, de pilda. Imi este cu atat mai usor cu cat domeniul este unul in care am ceva cunostinte sau daca temele sunt destul de variate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.