De-a lungul vieții, fiecare dintre noi creăm povești. Suntem protagoniștii poveștilor noastre pe care le împărtășim cu cele mai semnificative persoane din viața noastră, devenite la rândul lor, personaje importante care dau culoare poveștii noastre sau au o anumită influență asupra felului în care se conturează povestea noastră.

Celelalte personaje pot avea un impact puternic asupra formei și conținutului poveștii, însă depinde numai de noi cum îi dăm forma finală și ce conținut îi creăm. Tindem să ne creionăm visuri și tindem să avem așteptări.

E important să avem visuri, deoarece acestea sunt cele care ne indică direcția spre care ne îndreptăm și ne ajută să ne cunoaștem mai bine dorințele și să fim conștienți de ele. În ceea ce privește așteptările, în general nu este în regulă să avem prea multe așteptări, fiindcă riscăm de multe ori să vedem cum realitatea nu coincide cu ceea ce ne așteptam și riscăm să avem parte de dezamăgiri.

E important, însă, să avem mai multe așteptări de la noi înșine decât de la ceilalți, pentru că  a-ți dori mai mult de la sine, a-ți dori să fii un om mai bun constituie un pas important spre călătoria dezvoltării personale. Având așteptări mari de la ceilalți,  este posibil ca ele să nu coincidă cu ceea ce ne-am imaginat și, astfel, tindem să acumulăm frustrări care ne dizolvă optimismul.

Cred că la baza creării unei povești frumoase stau visurile la care aspirăm, obiectivele pe care ni le propunem, așteptările pe care le avem de la noi înșine, acțiunile noastre și interacțiunea permanentă cu oamenii dragi din viața noastră. De asemenea, consider că pe parcursul creionării poveștii noastre vor apărea și erori sau blocaje. Se poate ca stiloul poveștii noastre să nu mai aibă cerneală, ori să lase urme neașteptate, iar povestea să-și modifice puțin forma. Aici e vorba de internvenția neprevăzutului. Nu putem prevede care va fi forma finală a poveștii noastre. Putem doar să creăm o variantă apropiată idealurilor noastre, o variantă mai autentică, mai realistă.

Ceea ce este cert este că traiectoria poveștii nostre depinde foarte mult de acțiunile noastre, de experiențele noastre de alegerile noastre, de aspirațiile noastre, DE NOI. Nu trebuie, însă, să dăm mai puțină importanță personajelor care ne înfrumusețează povestea, ci trebuie să le apreciem și să le dăruim ceea ce avem noi mai bun.

Tu ești creatorul poveștii tale! Nimeni altcineva. Așa că alege un stilou potrivit și începe să-ți scrii și să-ți trăiești povestea!

O după-amiază frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.