Darts este o formă de joc care consta in aruncarea unor sageti intr-un panou. Deși diverse panouri și reguli au fost folosite în trecut, termenul “darts” , de obicei , se referă acum la un joc standardizat care implică un design de bord specific și set de reguli. Pe lângă faptul că este un sport competitiv profesionist, darts este un tradițional joc pub , de obicei jucat în Regatul Unit , în întreaga Commonwealth -ului , Olanda , Germania, Belgia , Republica Irlanda , tarile scandinave , Statele Unite ale Americii , și în alte părți.

Darts istoric era folosit în război inca din istoria antică; skirmishers. Utilizau săgeți de dimensiuni diferite, similare cu sulițe în miniatură. A fost practica această abilitate, care a dezvoltat mai tarziu într-un joc de îndemânare. Înainte de primul război mondial, in pub-uri din Regatul Unit soldatii au jucat darts realizat dintr-un bloc solid de lemn, ulm. Acest lucru sa schimbat atunci când o companie numită Nodor, a cărei activitate principala a fost de modelarea lutului , a început să producă argilă” dartsboard “în 1923. de lut. Modelul lor de dartboard nu a fost un mare succes , până când cineva a venit cu ideea de a folosi planta de secol pentru a face o dartboard. Pachete mici de fibre de aceeași lungime au fost grupate împreună. Colacii au fost apoi comprimati într-un disc și legat cu un inel metalic. A fost un succes instantaneu. O placă de reglementare este de 3/4 inch (451 mm) în diametru și este împărțit în 20 secțiuni radiale. Fiecare secțiune este separată cu fir metalic sau o bandă subțire de foi de metal.

CEI MAI SCUMPI DINTI

Tratamentul ortodontic: 10.000 Ron

Ati putea crede ca ca acest tratament este o functie pur estetica prin indreptarea dintilor si imbunatatirea zambetul tau, dar procedura de corectare serveste adesea ca un scop de sanatate si este una dintre cele cateva interventii “cosmetice” .Conform unui sondaj realizat, costul mediu al acestui serviciului a fost in jurul valorii de 10.000 ron pentru dentitie tranzitorie, dar preturile au crescut in ultimul an pentru adolescenti si adulti.

Implanturile dentare

Daca un dinte a fost pierdut si nu poate fi reatasat chirurgical, este posibil sa utilizati un serviciu de implant in viitorul apropiat. Aceste operatii care constau in atasarea de suporturi, ancore si proteze necesare pentru a fixa functia si estetica dintilor,trebuie sa stiti ca procedurile costa destul de mult. Implanturile costa in jur de 5000 de Euro+ intretinere – inclusiv indepartarea si curatarea protezei – ce costa aproximativ 175 E.

Coroana – restaurari unice: 4000 Ron

Cand obtineti un dinte, va trebui sa-l sigilati pentru a preveni deteriorarea radacinii dintelui dvs., care ar putea provoca durere, infectii, iar costurile se vor marii pentru tratarea acestora. Costul pentru obtinerea unei coroane variaza in functie de materialul din care este facuta – pe baza de rasini compozite, portelan sau metal nobil de mare – dar in functie si de dimensiunea acesteia. Aceste costuri cresc rapid, iar daca aveti nevoie de mai multe coroane, pretul este unul exorbitant.

Canale Root – Proceduri unice: 3000 Ron

Desigur, inainte de a obtine canalele trebuie sa stiti ca poate fi nevoie de terapie endodontica, care se numeste in mod obisnuit tratament de canal. La fel ca instalarea unei coroane, pretul unui canal poate varia in functie de dinte si amploarea procedurii. Un canal anterior poate costa in jur de 650 E, in timp ce canale din radacina pentru molari costa de multe ori in sus de 900 E. Aceste tratamente sunt urmate in mod obisnuit prin implantarea unei coroane, astfel incat costurile se ridica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.