Încă din cele mai vechi timpuri omul a învățat să nu se lase supus de către vrășmași și a învățat să lupte pentru ceea ce prețuia la acel moment. Fie că e vorba de pământ, grâne, locuințe sau aur, oamenii au dorit întotdeauna să fie propri lor stăpâni astfel încât orice încercare de a le submina autoritatea, în trecut, s-a soldat cu apariția conflictelor militare la care ambele părți au răspuns aruncând în joc nenumărate vieți omenești.

Din punctul meu de vedere, format datorită sistemului și a vremii în care trăiesc astăzi, consider că a lupta pentru drepturile noastre e un lucru esențial atât pentru individul în sine, cât și pentru poporul de care aparține. Mă refer acum la o luptă pașnică, lipsită de altercații de orice fel, o luptă în care orice fel de protest lipsit de violență e bine-venit, căci dacă noi nu ne zbatem pentru a avea o viață mai bună și cu cât mai puține greutăți, atunci nimeni nu se va zbate pentru noi.

Exemple sunt nenumărate și nu s-au pierdut în negura timpului, ci au rămas pomenite în cărțile de istorie pe care însă noi le uităm de cele mai multe ori pe rafturile bibliotecilor, dar nu trebuie să se întâmple astfel. Generația noastră, cât și cea care va să vină trebuie să știe că noi, românii, am fost un popor de lupători care s-a născut din războaiele daco-romane și apoi a continuat să lupte împotriva  dușmanilor chiar și cu prețul vieții.

Astăzi, însă, nu mai e vorba de o astfel de luptă fizică, ci mai mult de una intelectuală, o luptă a ideilor. Astăzi războaiele nu se mai duc pe câmpul de luptă cu sabia în mână, ci au o natură psihologică prin care se atacă slăbiciunile psihice ale inamicilor. De asemenea, războiul nu se mai poartă din cauza pământurilor și grânelor pentru că oamenii nu au ce mânca, ci astăzi războaiele au și o natură economică deoarece, într-o lume de consumatori, fiecare stat își dorește să aibă cât mai multă putere economică pentru a-i oferi populației sale cât mai multe resurse.

Acestea fiind zise, eu consider că dacă există nemulțumiri, acestea pot fi exprimate în mai multe feluri, dar prefer modul pașnic și încurajez protestele pașnice. Dacă la început suntem slabi și nu se rezolvă nimic, trebuie să reușim să ne facem cel puțin un aliat puternic, cum e mass-media, pentru a ne face auziți. Un mod prin care putem să ne exprimăm nemulțumirile este acela de a crea un film despre ce nu ne place, iar apoi să îl arătăm lumii întregi. Acest exemplu chiar a fost pus în practică de cineva și produsul final se poate vedea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.