Copii sunt garantia unui viitor stralucit, garantia viitorului nostru. Ei sunt cei de care depinde evolutia planetei in problemele pe care le confruntam. Educatia copiilor este in acest sens temelia a aceea ce inseamna dezvoltare si evolutie personala. Personalitatea acestora depinde foarte mult de educatia primita in copilarie. Parintii au un rol important in acest proces de dezvoltare personala. Pe langa educatia parintilor si educatia oferita in gradinita contribuie la dezvoltarea si formarea copiilor pentru un viitor promitator. In acest sens parintii se orienteaza spre cele mai bune gradinite de stat recomandate de persoane de incredere.

Exista si o alternativa a acestor gradinite de stat, respectiv gradinitele particulare, insa datorita costurilor foarte mari majoritatea parintilor prefera sa ofere copiilor o educatie la gradinite de stat unde sa-si poata permite sa achite taxa lunara. Conditiile oferite de aceste gradinite de stat nu sunt unele de foarte buna calitate, insa educatia primita de copii este una ireprosabila. Exista activitati de dezvoltare a abilitatilor incluse in programul educational al acestor gradinite de stat, care contribuie la dezvoltarea aptitudinilor artistice ale copiilor. Exista cercuri de creatie, activitati de pictura, activitati de modelaj cu plastilina si lut, activitati muzicale, activitati care implica jocuri care dezvolta imaginatia si capacitatea de concentrare sau de memorare.

Pe langa toate aceste activitati aceste gradinite de stat includ in programul educational predarea a minim doua limbi straine, cursuri de prim ajutor, cursuri de balet sau dans, cursuri de ingrijire a unui animal ( cursuri ce sunt sustinute de voluntari, in cadrul incintei curtii acestor gradinite de stat). Copiilor li se dezvolta aptitudinile artistice si cele ce tin de gandirea logica si cea rationala, dar si latura sensibila, umanitara, fiind astfel pregatiti pentru diverse situatii in viata. Exista programe suplimentare care ii implica pe copii in activitati de voluntariat, prin care acestia doneaza jucarii, alimente, dulciuri sau hainute altor copii care nu au avut sansa sa aiba parinti sau conditii de viata aseamantoare cu ale lor.

Exista si programe suplimentare, prin care copii vizioneaza un spectacol de teatru de papusi, un spectacol de circ sau un spectacol pentru copii insotiti de parinti pentru ca in acest fel relatia parinte – copil sa se consolideze prin activitati placute realizate impreuna. Aceste programe educationale mai implica si alte activitati precum iesiri in parc sau la padure, la iarba verde pentru ca copii sa se bucure de natura si de mediul inconjurator, pentru a fi deconectati de tot ceea ce implica tehnologie avansata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.