Întotdeauna am fost fascinată de designul interior și de diversitatea modalităților  de a  amenaja o casă sau un spațiu de lucru. De multe ori, merg prin magazine care prezintă astfel de amenajări și îmi place să analizez fiecare obiect  sau element al mobilierului și să admir asocierea inedită de culori și forme.

Țin minte că încă de când eram mititică răsfoiam revistele de amenajări interioare ale părinților mei și îmi plăcea să-mi imaginez cum ar arăta casa ideală pentru mine. Cred că încă de atunci, am început să-mi formez propriul stil sau o proprie viziune asupra felului în care ar trebui să arate o casă de vis, care să mă împlinească din toate punctele de vedere.

Sunt adepta asocierii antichităților cu noutatea. Mi se pare un contrast uimitor, deoarece lucrurile vechi mă duc în altă lume, iar elementele de modernitate aduc prospețime casei. Îmi plac culorile calde și contrastele de culori vii, canapelele moi, lenjeriile de pat simple ce par a semăna cu o lenjerie pat hotel, lămpile și mobilierul în stil victorian, tablourile cu teme abstracte sau creative, bibliotecile cu multe rafturi ce au forme diferite, pernele colorate și pufoase etc.

De asemenea, îmi place să-mi amenajez camerele în mod creativ și să personalizez fiecare colț. Cred că pentru ca o casă să fie frumoasă, aceasta trebuie să fie în primul rând plină de căldură și să-ți ofere senzația de siguranță și liniște sufletească, dar și mult optimism. O casă plăcută trebuie să fie luminoasă și spațioasă, să te inspire, să fie locul ideal pentru meditație și relaxare. Mai presus de atât, o casă de vis trebuie să fie lipsită de obiecte nefolositoare care aglomerează și sufocă spațiul.

În viziunea mea, există cinci elemente care stau la baza amenajării unei case în mod inedit: creativitatea, asocierea de culori și forme, bunul gust, simplitatea, stilul propriu. Consider că fiecare dintre noi are gusturi diferite în ceea ce privește designul propriei case, iar o casă frumoasă are la bază elemente diferite pentru fiecare dintre noi. Cred că și personalitatea și felul nostru de a fi are o importanță majoră pentru decorul casei și pentru aranjarea și asocierea diferitelor piese de mobilier și pentru alegerea culorilor și a stilului.

Scriam într-un articol anterior despre stilul personal în materie de vestimentație și spuneam că acesta este important pentru construirea brandului personal. În viziunea mea, cred că și felul în care este amenajată o casă spune multe lucruri despre stăpânul ei. Nu cunosc prea multe aspecte în ceea ce privește stilurile de design interior, însă sunt de părere că cel care deține acea casă își pune amprenta asupra locuinței lui atât prin intermediul alegerii aranjamentelor. cât și prin intermediul lucrurilor personale, ramelor cu fotografii sau cărților preferate din bibliotecă.

Fără să vrem, ne exprimăm felul de a fi prin tot ceea ce facem și prin alegerile pe care le facem. Pentru mine, o casă de vis este locul în care mă simt eu însămi și în care pot să-mi pun amprenta prin aspirațiile și lucrurile care îmi plac sau chiar mă fascinează. O casă de vis este o casă în care pot să mă relaxez și care mă așteaptă în fiecare zi cu căldură, liniște și frumusețe.

Pentru tine cum arată o casă de vis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.