Utilizate frecvent pentru a adauga spatiu sau construi locuinte, containerele au primit, mai nou, si alta utilizare: aceea de galerii de arta sau opera de arta in sine. CABIN/ET este un vechi container reciclat, cocotat pe patru socluri din fonta special facute, si care sta linisit intr-un colt din estul Londrei. Peretii interiori sunt captusiti cu lemn de brad si te fac sa te simti ca intr-o barca. De-a lungul verii, va fi umplut treptat cu mobilier, rafturi si scaune, pentru a face o trecere usoara de la aspectul de container la unul de cabina din lumea marilor. In interior sunt afisate si schimbate constant afise si anunturi cu opere si spectacole de arta legate de mare, dar si de alte teme urbane.

Aici, exponatele de arta sunt adevarate declaratii ale acestui spatiu tranzitional, in doar cateva luni devenind mari atractii. Printre exponate se numara: o replica in oglinda a unui videoclip si una a unui mic oras de la granita Mexicului cu Statele Unite sau sunetele inregistrate intr-un container care traverseaza Atlanticul, ori expozitii de fotografie inedite de case realizate din rulote si inventii mobile.

Teatru gazduit de containere

Cine s-ar fi putut gandi ca intr-un spatiu ce poate parea atat de ingust ai putea face destul loc pentru spectatorii unei pese de teatru, de exemplu. Ei bine, se pare ca acete structuri modulare, ale caror pereti sunt insusi constructia, au putut deveni gazda unei cladiri de teatru din Coreea. Deci, acest proiect demonstreaza cum, inlocuind peretii din spuma poliuretanica ai contaienrelor cu sticla si grinzi, vei descopri curand ca nu mai aduc a contaienre. Aceasta este cladirea Platoon, o declaratie de arta proiectata de arhitectii de seama din Seul, construita din 28 de containere. Cladirea are aspectul unui bloc si folosete containerele pentru a inchide si inconjura spatiul, fiind anexa unei cladiri diferite. Interiorul fiecarui container este folosit pentru toalete, birouri si spatii mai mici, precum si mici sali ca niste vitrine pentru artistii din underground, studiouri, precum si spectacole de ultima ora menite a introduce potentialul energetic al subculturii coreene. Simpla privire a cestei constructii naste mai multe intrebari. Sunt aceste containere special concepute pentru astfel de cladiri? Pentru ca asa arata, ca si cum ar anula beneficiul si caracteristicile principale pentru care au fost structurate containerele initial, o resursa existenta pe o piata supraofertanta. Pentru ca asta este Coreea, un mare exportator decontainere, la fel ca si China, un sistem teribil in cautare de prefabricate, care pot fi asamblate rapid, chiar daca acestea sunt construite la comanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.