Este bine stiut faptul ca exteriorizarea pentru barbati nu e punctul forte. Nu le place sa vorbeasca despre ce simt, despre cat l-a necajit ce a zis mama, despre cat de prost s-a simtit cand l-a mustrat seful in fata colegilor, despre ce rau i-a parut cand a tipat la tine, despre senzatia fugitive pe care i-a trezit-o bebelusul vecinilor etc.

Lor le este greu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa incepi o lupta de orgolii, sa faci la fel si sa ajungeti sa vorbiti doar despre de unde ati luat paine azi sau ce program are banca. Tie iti place sa vorbesti, sa vorbesti, sa vorbesti. Esti femeie. Spune ce simti. Usor-usor, te va completa; apoi va incepe si el sa iti zica o mica barfa despre fostul lui coleg de liceu care a fost lasat fara 1000 lei de catre asa-zisa lui prietena, de negasit dupa aceea.

Va urma sa iti zica micul conflict dintre el si tatal lui si uite asa veti discuta. Este bine de stiut ca atunci cand vezi ca incepe sa iti zica ceva, sa stii si tu sa asculti; el macar te asculta pe tine. Nu il opri, chiar daca o sintagma zisa de el ti-a amintit despre faza super amuzanta petrecuta ieri cand asteptai la coada la supermarket.

Lasa-l sa iti povesteasca si asculta-l, pune intrebari suplimentare. Poate chiar are nevoie de un sfat. Oricum ar face el, tu nu iti suprima dorinta de a-ti exprima starile si sentimentele. Nu ai de ce sa ti le inchizi in suflet.

Zi de zi:

  1. Povesteste-i orice faza minora care tie ti s-a parut amuzanta, enervanta sau deosebita.
  2. Spune-i despre cum a fost ziua ta.
  3. Intreaba-l despre cum a fost ziua lui.
  4. Spune-i despre cat de tare te streseaza proiectul/examenul/perioada ce urmeaza (sa stii ca i-ai zis ca nu esti in apele tale, daca cumva te va vedea mai bosumflata).
  5. Spune-i ca ai reusit ce iti propusesei si esti fericita.
  6. Spune-i ce nu ai reusit sa faci si cere-i sfaturi sau idei.
  7. Suna-l sa ii spui ca te gandesti la el.
  8. Asculta-l cand iti povesteste despre un plan de al sau, legat de cariera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.