iunie 1, 2020 0 Comments Sanatate

Beneficiile uleiului cu nuca de cocos si altor tipuri de uleiuri de masaj

Masajul este una dintre cele mai vechi terapii, el fiind folosit adesea pentru a reda unei persoane starea de relaxare. Bineinteles, ca masajul mai este folosit si in alte scopuri, cum ar fi tratarea unor afectiuni sau combaterea celulitei. De obicei, masajele de relaxare si cele benefice pentru organismul uman, se fac cu ajutorul unor uleiuri de masaj, care sunt realizate din anumite fructe sau plante.

Fiecare dintre noi am auzit cate ceva despre tipurile de uleiuri de masaj si beneficiile acestora, mai ales atunci cand vine vorba despre beneficiile acestora pentru piele. Cele mai des intalnite tipuri de uleiuri de masa sunt: uleiul de masline, uleiul de caise, uleiul de struguri, uleiul de migdale, uleiul de nuca de cocos, iar lista acestora poate continua.

Uleiul de masline este unul dintre cele mai populare uleiuri de masaj, ell find folosit cu precadere atunci cand se doreste redarea stralucirii pielii. Lucrul cel mai important este ca uleiul de masline poate fi gasit in orice casa, el fiind folosit chiar si la gatit. Astfel putem spune ca uleiul de masline are destul de multe intrebuintari si este considerat benefic din toate punctele de vedere.

Uleiul de caise este extras din samburii caiselor si este folosit in mai toate tehnicile de masaj, datorita beneficiilor pe care acesta le aduce organismului uman si mai ales pielii corpului. Fiind vorba despre masarea pielii cu ulei de caise, putem spune ca acesta este un bun hranitor, avand puterea sa redea oricarui tip de piele stralucirea de care aceasta are nevoie. Are efecte asupra pielii similar cu cel al uleiului cu nuca de cocos.

tipuri de ulei de masaj

Uleiul de struguri este unul dintre cele mai scumpe uleiuri de masaj, insa si unul dintre cele mai bune din toate punctele de vedere. Acest tip de ulei este folosit, la fel ca uleiul cu nuca de cocos, din vremuri stravechi in masarea corpului, avand dintotdeauna rolul de a-i reda pielii supletea si finetea de care aceasta are nevoie.

Uleiul de migdale face parte din categoria de uleiuri de masaj cele mai dorite de majoritatea persoanelor, deoarece dupa o masare a pielii cu ulei de migdale, aceasta ramane hidratata si nu in ultimul rand, sanatoasa. Acesta este realizat din migdale dulci, fapt din care ne putem da seama cu destul de mare usurinta ca mirosul lui este unul destul de placut.

Uleiul de nuca de cocos de asemenea este unul dintre cele mai importante uleiuri de masaj, datorita lucrurilor bune pe care acesta le aduce asupra pielii. Stim cu totii ca toate produsele cosmetice realizate din nuca de cocos au rolul de a reda catifelarea pielii, iar la fel se intampla si cu acest ulei de masaj realizat din nuca de cocos, caci si el are acelasi rol, de a hrani pielea si de a o face pe aceasta mai catifelata si mai matasoasa.

Uleiul de dafin – Bun la toate

Daca ne documentam putin o sa vedem ca dafinul este un arbore care a fost chiar venerat de catre romani. In Imperiul Roman, dafinul era considerat ca fiind un aducator de intelepciune si pace, iar fiecare conducator roman purta pe cap o coroana realizata din frunze de dafin.

Din frunzele de dafin se extrage un ulei despre care se spune ca este bun la toate, cunoscut sub denumirea de ulei de dafin. Culoarea acestui ulei de dafin este una galben pal, iar vascozitatea acestuia este una destul de redusa, fapt pentru care el poate fi aplicat cu usurinta pe piele. Mirosul prezentat de uleiul de dafin este unul proaspat si intens, fapt care il face pe acesta sa fie si mai placut si mult mai utilizat de catre oameni.

Putem spune ca uleiul de dafin este folosit in diverse cauze, datorita faptului ca are destul de multe intrebuintari. De exemplu, el poate fi folosit in cosmetica, pentru prepararea de tonere, creme si lotiuni care au rolul de a elimina tenul gras sau cel care prezinta acnee sau tenul matur. Astfel, putem spune ca uleiul de dafin are atat puterea de reintinerire si revitalizare a tenului cat si de a aduce mereu acestuia stralucirea de care are nevoie.

ulei cu nuca de cocos

Datorita proprietatilor antibacteriane si antiseptice, uleiul de dafin mai poate fi folosit si in componenta unor paste de dinti, a apei de gura sau a solutiilor pentru masaj gingival, intr-un cuvant el poate ajuta foarte mult pentru pastrarea igienei orale. Spre exemplu, unguentele realizate special pentru ameliorarea durerilor de muschi sau a celor reumatismale care au in compozitia lor ulei de dafin sunt considerate cele mai eficace.

Datorita faptului ca uleiul de dafin are proprietati purifiante si antibacteriene, acesta este folosit cu succes in realizarea preparatelor ce se pot utiliza pentru ingrijirea pielii afectate de diverse infectii sau de micoze. Este un tonifiant capilar foarte bun si in acelasi timp si tonifica parul, iar din asta rezulta ca poate fi folosit in baza alcoolica uleioasa pentru frectionarea scalpului.

Cu toate ca uleiul de dafin nu are efecte prea puternice asupra pielii asa cum are uleiul cu nuca de cocos, acesta are efecte ajuta organismul mai mult din interior,  ajutand la reducerea simptomelor afectiunilor respiratorii.

Datorita faptului ca uleiul de dafin poate ajuta foarte mult la concentrare si incredere in fortele proprii, acesta poate fi folosit cu succes chiar si aromaterapie. Tot in aromaterapie, poate fi folosit pentru tratarea asteniei sau a lenei intelectuale in vaporizatoare.

Atunci cand este diluat in ulei sau unt se poate aplica pe cutia toracica si pe partea toracica a spatelui, pentru tratarea unor afectiuni destul de severe precum gripa, virozele si alte afectiuni respiratorii. Uleiul de dafin, in aromaterapie, mai poate fi utilizat si ca masaj al plexului solar, in scopul de a reda unei persoane inspiratia, increderea in sine si chiar intuitia de care aceasta are nevoie in fiecare zi.


Share: