Este adevarat: Exercitiile fizice pot ajuta sa te simti mai bine cand ai artrita reumatoida. Daca stai pe margine, veti pierde flexibilitatea. In schimb, te ridici si te deplasezi pentru a slabi articulatile rigide, construiesti musculatura, si stimulezi fitness-ul. Cu timpul, te vei simti mai puternic cu mai putina oboseala. Daca nu esti activ acum, consultati medicul dumneavoastra, astfel incat sa stii ce activitati sunt cele mai bune pentru tine.

Alege exercitii, cum ar fi urcatul scarilor, mersul pe jos, dans, si masini de cardio cu impact redus, cum ar fi bicicleta eliptica. Sunt mai bune pentru tine decat activitatile care pun stresul asupra articulatiilor, cum ar fi rularea sau jocul de baschet. Sa pastrezi un ritm moderat si sa lucrezi timp de 30 – 60 de minute aproximativ 5 zile pe saptamana. Daca faci exercitii de rezistenta de doua pana la trei ori pe saptamana pentru muschi mai puternici, trebuie sa stiti ca acest lucru va da articulatiilor mai mult sprijin si vei arde mai multe calorii.

Utilizati benzi elastice, greutati libere, sau masini de rezistenta. Intreaba-ti trainer-ul la centrul de fitness local, sau terapeutul fizic, pentru a va arata cum sa faceti fiecare exercitiu.

Mie personal imi place foarte mult sa inot, si consider ca imi lucreaza toate zonele de muschi. Va sfatuiesc sa incepeti incet cateva minute intr-o piscina incalzita. Treptat va puteti construii ca si obiectiv sa reusiti sa inotati 30 de minute la fiecare doua zile.

CUM SA CONTESTAM AMENZILE DE CIRCULATIE

Nu e deloc distractiv sa iei o amenda de circulatie si cu atat mai putin distractiv este atunci cand simti ca s-a facut si o nedreptate sau ca politistul a facut tot posibilul ca tu sa primesti acea amenda. Pentru asta, exista binenteles si o metoda prin care acestea pot fi anulate in instanta si nu este deloc dificila, ba mai mult, cred ca este destul de simpla, mai ales atunci cand ai dreptate.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, este sa ai grija ca amenda sa nu aiba mai mult de 15 zile, altfel totul este in zadar si bagati frumos mana in portofel sa rezolvati acest caz. Daca nu au trecut cele 15 zile si aici trebuie sa verificati data de pe procesul verbal, in cazul in care v-a fost inmanat personal si data cu stampila postei, in cazul in care v-a venit acasa prin plic, atunci trebuie sa depuneti o plangere. Partea proasta este ca aceasta trebuie sa fie depusa in instanta din judetul in care face parte unitatea rutiera de politie care v-a dat amenda. Daca sunteti din Bucuresti si ati fost amendat la Arad, iar amenda este de 350 lei, mai bine o platiti. Tot drumul cu siguranta nu merita aceasta suma.

Daca se intampla chiar in orasul in care locuiti, atunci merita si aveti grija ca plangerea sa contina descrierea exacta a faptelor si pasaje din legislatie care va pot ajuta la anularea procesului verbal.

Apoi vine randul dosarului, care trebuie sa contina o copie dupa actul de identitate,  o copie la procesul verbal de contraventie, plangerea împotriva procesului verbal de constatare a contraventiei si binenteles un memoriu impotriva organului de politie (daca este cazul).

Acesta se depune la Serviciul de Politie Rutiera de la inspectoratul Judetean de unde ati fost amendat.

Nu e deloc complicat tot procesul, dar trebuie sa fiti sigur ca s-a comis o nedreptate, altfel nu are rost sa va complicati.

Daca totusi ai nevoie de ajutor, exista si o firma specializata pentru contestarea amenzilor, care vor face toate procedurile pentru voi. Probabil nu este singura, dar cu ei am colaborat si cred ca merita si o recomandare, serviciile fiind ireprosabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.