Daca vrei sa stii ce sunt prezervativele, atunci sa stii ca esti pe pagina care trebuie. Aici vei afla foarte multe aspecte utile despre prezervative si despre modul corect in care trebuie utilizate.

Ce sunt prezervativele?

Prezervativele sunt ca niste pungute subtiri care au rolul de a colecta sperma si de a o impiedica sa patrunda in interiorul vaginului. Exista atat prezervative pentru barbati, cat si pentru femei.

prezervative-durex

Un prezervativ masculin este asezat pe toata lungimea penisului. De obicei, este fabricat din latex, dar se pot gasi prezervative realizate si din alte materiale cum ar fi, poliuretanul sau poliizoprenul. Acestea din urma pot fi utilizate de persoanele care prezinta alergii la latex.

Un prezervativ feminin este introdus in interiorul vaginului si este prevazut cu cate un inel la fiecare capat. Unul dintre capetele prezervativului este inchis si celalalt deschis. Prezervativul se va insera cu capatul inchis spre vagin, iar inelul de la capatul deschis va ramane inafara vaginului, aproximativ 2,5 cm. Prezervativele pentru femei sunt fabricate din materiale care sunt sigure pentru persoanele care prezinta alergii la latex.

Cum functioneaza prezervativele?

Prezervativele actioneaza ca o bariera, oprind lichidul seminal sa patrunda si sa se raspandeasca in organismul femeii. Prezervativul masculin se va aseza pe penis doar in momentul in care acesta se va afla in erectie si va fi rulat pana la baza. Dupa momentul ejacularii, cand se retrage penisul, prezervativul trebuie tinut in asa fel incat sperma sa ramana in interiorul sau. Retragerea se va face atunci cand este inca in erectie si nu cand devine moale, pentru ca, in acest caz, ar putea aluneca, permitand spermatozoizilor sa ajunga in interiorul vaginului.

Capatul inchis al prezervativului feminin este inserat in interiorul vaginului, lipindu-se de peretii acestuia si formand o bariera intre sperma si colul uterin. Acest prezervativ, spre deosebire de cel masculin, trebuie introdus cu 8 ore inainte de initierea actului intim si trebuie extras imediat dupa finalizare.

Prezervativele nu se folosesc impreuna

Prezervativul masculin si cel feminin nu ar trebui folosite impreuna, deoarece actiunea de frecare le poate rupe sau le poate face sa se lipeasca intre ele si sa alunece. In cazul in care un prezervativ se rupe, indiferent ca este vorba de cel masculin sau de cel feminin, sperma poate sa ajunga in interiorul organismului femeii, aspect care poate duce la transmiterea infectiilor, dar si la instalarea unei posibile sarcini.

Este utila folosirea unei alte metode de contraceptie?

Pentru o protectie suplimentara, foarte multe cupluri utilizeaza si alta metoda de contraceptie, impreuna cu prezervativul, cum ar fi steriletul sau pilulele contraceptive. Prezervativele trebuie utilizate de fiecare data cand se face sex, indiferent de tipul celei de a doua metode de contraceptie utilizata.

Un nou contact intim, un nou prezervativ

Un prezervativ nu trebuie niciodata refolosit. La fiecare contact intim, este necesar sa se utilizeze unul nou. De asemenea, prezervativul trebuie intrebuintat de la inceput pana la sfarsitul actului sexual. Nu sunt indicati lubrifiantii pe baza de ulei, care ar putea deteriora produsul, ci numai cei pe baza de apa. Prezervativele mai pot fi, de asemenea, degradate si de unghii, dinti sau de piercingurile corporale.

prezervative-de-vanzare

In cazul in care un prezervativ pare lipicios, uscat sau rigid in momentul in care este extras din ambalaj, trebuie imediat aruncat si utilizat unul nou. Este indicat sa se aiba mai multe prezervative la indemana, de exemplu, in sertarul de la noptiera. Prezervativele se pastreaza cel mai bine  in locuri uscate si racoroase, ferite de lumina directa a soarelui.

Ajuta prezervativele la protejarea de bolile cu transmitere sexuala?

Raspunsul este, da! Latexul, poliuretanul si poliizoprenul sunt materiale care pot ajuta la prevenirea multor boli cu transmitere sexuala, daca sunt utilizate corect. Prezervativele care sunt confectionate din piele de miel nu sunt eficiente in acest sens. De asemenea, prezervativele nu pot proteja persoanele de acele infectii cauzate de bacterii care se afla pe suprafata pielii care nu este acoperita de prezervativ (cum ar fi baza penisului sau scrotul).

De aceea, este deosebit de important sa se utilizeze prezervativul de fiecare data cand se intretin relatii intime, dar si sa se aseze corect, indiferent care este zona pentru care au fost concepute (penis sau vagin). Abstinenta este singura metoda care poate preveni atat sarcinile nedorite, cat si bolile cu transmitere sexuala.

Pot exista probleme cu prezervativele?

Majoritatea celor care utilizeaza prezervativele, nu au prezentat niciun fel de probleme. Insa, uneori, pot sa apara anumite efecte secundare, cum ar fi:

  • reactii alergice la persoanele sensibile la latex;
  • iritatii la nivelul penisului sau a vaginului din cauza spermicidelor sau a lubrifiantilor care se folosesc.
Pentru cine sunt potrivite prezervativele?

Acestea pot fi o alegere buna pentru cuplurile care sunt suficient de responsabile si care vor sa ramana sanatoase. Astfel, ele vor utiliza un prezervativ de fiecare data cand vor intretine relatii intime. Pentru ca sunt singura metoda contraceptiva pe care barbatii o pot folosi, ea le permite acestora sa isi asume responsabilitatea pentru mentinerea unei sanatati optime atat a lor, cat si a partenerelor.

Unde se pot gasi prezervativele?

Prezervative Durex Intense se pot gasi fie in farmacii, fie in supermarketuri sau in magazinele online, intr-o paleta variata de modele, culori si arome. De asemenea, prezervativele sunt pe masuri diferite, in functie de „dimensiunile” celui care doreste sa le foloseasca. Ele sunt produse foarte accesibile, putand fi achizitionate atat la bucata, cat si la cutie.

Cand este necesara vizita la medicul specialist?

Orice femeie care utilizeaza prezervativul, trebuie sa se duca la medic, daca:

  • are suspiciunea ca a ramas insarcinata;
  • prezervativul s-a rupt in timpul contactului intim;
  • observa o schimbare in ceea ce priveste culoarea sau mirosul secretiei vaginale;
  • are febra, frisoane pentru care nu gaseste explicatii;
  • prezinta dureri la nivelul abdomenului, mai ales in zona inferioara a acestuia;
  • are dureri in timpul sexului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.