Parfumurile Gucci sunt unele din cele mai indragite din intreaga lume in zilele noastre, insa stiai ca aceasta casa nu a aparut vanzand parfumuri de la inceput? De fapt, prima tentatie a fost de a crea obiecte din piele si doar dupa cateva decenii au aparut parfumurile pentru care au devenit atat de remarcati in lumea modei. In continuare iti voi spune totul despre acest brand: cum au aparut aceste parfumuri, care sunt fondatorii casei, ce obiecte au conceput inainte de a ajunge la parfumuri si de ce au atat de mult succes. Haideti sa incepem.

Nascut in 1881, in familia unui mestesugar, Guccio Gucci pune bazele Casei Gucci in 1906, sub forma unui magazin de desfacere pentru seile de piele, in centrul orasului Florenta.Pentru ca prima tentatie a fost aceea de designer a obiectelor din piele, initial incepe sa vanda genti speciale din piele pentru calareti, apoi in 1920, isi diversifica produsctia cu genti de voiaj luxoase si geamantane adaptate transportului cu primele masini care incep sa circule pe drumurile Europei.

Primul magazin cu emblema casei

In 1938 deschide primul magazin de vanzare cu amanuntul pe Via Condotti, in Roma.Anul 1947 consacra emblema Gucci si modelul din geanta din piele cu manerele din bambus.Anii ’50 aduc o diversificarencredibila a gamei de produse: geamantane, cravate, pantofi si faimoasele genti cu manere din bambus.Dupa moarta sa, in 1953, familia preia conducerea casei si dezvolta in continuare afacerea.Se deschide un lant de magazine in Paris, Bevery Hills, Londra, Palm Beach si Tokyo.

Anii ’60 aduc in plus recunoasterea din partea multor vedete la moda: Grace Kelly, Peter Sellers sau Audrey Hepburn. Jackie Kennedy va fi fotografiata cu o geanta Gucci, model consacrat apoi sub numele Jackie O.Compania adopta logo-ul GG, dar la scurt timp apar disensiuni intre conducatorii companiei si familie.Maurizio ia hotararea surprinzatoare de a vinde o parte de afacere unui grup arab, in anii ’80.Dar in anul 1990, Tom Ford readuce numele acestui brand in lumina reflectoarelor, cu noi idei in designul produselor de pielarie, cu noi colectii de moda, parfumuri si cosmetica de lux, pantofi, valize si genti, catarame cu insemnul acestui brand, cravate si ochelari.

Cand a aparut primul parfum de la Gucci?

primul parfum de la gucci

Primul parfum Gucci apare in 1993 – Eau de Gucci. Al doilea, ales de Gucci insusi, a fost Gucci Rush (1999).Acesta este parfum vrajitor: intrupeaza atractia impulsiva, irezistibila, pe care o simtim uneori pentru cineva, o dragoste la prima vedere, fizica si violenta – un cocteil exploziv de miresme rafinate, amintind de mirificul Femme de la Rochas. Poate nu degeaba, parfumul Rush poarta numele unui drog care se consuma pe piata americana in anii ’80.

Cel mai mare succes al parfumurilor de la acest brand, este probabil, Gucci Eau de Parfum, alcatuit din suprapunerea notelor florale peste cele orientale.Un parfum senzual absolut unic, a carui putere se seductie a ramas neschimbata, o adevarata esenta a numelui acestui brand.

Daca vrei mai multe info in legatura cu aceste parfumuri, uite un video cu review la parfumul lor clasic

I-au urmat inconfundabilele Gucci Envy si Gucci Eau de Parfum II, pentru ca in anul 2004 sa fie lansat, Gucci Envy Me, un floral senzual special, un cadou pentru femeia careia ii place sa fie adorata din cap si pana-n picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.