Istoria brandului Goodyear porneste in anul 1898 cand Frank Seiberling a pus bazele companiei „The Goodyear Tire & Rubber”, atribuindu-i numele lui Charles Goodyear, cel care a descoperit, accidental, vulcanizarea cu sulf. Materia prima necesara productiei de cauciucuri Goodyear (cauciucul si bumbacul) era transportata din cealalta parte a globului intr-un oras ce beneficia la acea vreme de doar transport feroviar limitat.

Compania de cauciucuri Goodyear a inceput cu doar 13 lucratori, producand cauciucuri pentru biciclete si vagonete, captuseli pentru potcoave si chipsuri pentru poker. In anul 1916, odata cu adoptarea sloganului „More people ride on Goodyear tires than on any other kind” („Mai multe persoane folosesc cauciucuri Goodyear decat orice alt tip de cauciucuri”), compania a devenit cea mai mare producatoare de cauciucuri din intreaga lume.

Afla si: Cauciurile Michelin. De unde le poti cumpara?

Inovatiile, perfectionarea si imbunatatirile originale pe care compania le-a adus cauciucurilor si produselor aferente acestora sunt toate urmarile caracterului pragmatic al fondatorilor. Prezenta companiei Goodyear se face simtita pe sase continente iar vanzarile au ajuns la suma uriasa de 15 bilioane pe an. Pe langa productia de cauciucuri Goodyear (anvelope), compania realizeaza si produse ce apartin unor branduri precum: Dunlop, Kelly, Fulda, Lee, Debica si Sava. Partea companiei ce nu se ocupa cu productia de cauciucuri Goodyear, are ca scop distribuirea de produse fabricate din cauciuc si polimeri pentru o parte a pietei auto si industriala.

Noul concept aplicat cauciucurilor Goodyear prin tehnologia BioIsoprene a castigat premiul pentru „Cea mai inovativa creatie a anului pentru mediul inconjurator”. Acesta tehnologie este o alternativa de perfectionare la componentele produse prin procese petrochimice in fabricarea cauciucului sintetic cu biomasa ce poate fi reinnoita. Aceasta categorie de cauciucuri Goodyear au fost produse din polimerul BioNatsyn, rezultat din BioIsoprene.

Tot din categoria ultimelor tehnologii face parte si noul concept „UltraGrip Ice+” considerate cele mai bune cauciucuri pentru conditiile din iernile nordice. Acesta are la baza cauciucuri Goodyear cu pneuri fara nituri care ofera performante exceptionale in orice sezon si indiferent de conditiile meteorologice extreme ce pot aparea in anotimpul rece. Ele sunt perfecte pentru soferii din tari precum: Finlanda, Suedia, Norvegia, Tarile Baltice si Rusia, reducand riscul accidentelor datorate alunecarii pe gheata si zapada. Apa si lapovita depusa pe carosabil duce adesea la acvaplanare ce poate elimina contactul cauciucurilor cu soseaua, rezultand pierderea controlului masinii. Tehnologia combina invelisul dublu component cu canelurile hibride inovative pentru dispersia apei. Invelisul dublu este alcatuit la suprafata dintr-un material care asigura flexibilitatea cauciucurilor la orice temperatura, iar spre interior dintr-unul pentru conditiile aparte din iernile geroase, ce asigura uscarea cand temperaturile cresc.

O particularitate interesanta si utila pe care o prezinta cauciucurile Goodyear este designul de tip V a canelurilor cu crestaturi transversale ample pentru o evacuare corespunzatoare a apei si a noroiului. Aceasta permite cauciucurilor sa asigure un inalt nivel de rezistenta la acvaplanare si alunecare pe carosabil. Canelurile ascutite (adanci) numite „Snow Grasper”capteaza zapada cand ajunge la capatul superior al cauciucului imbunatatind tractiunea dar si sfaramarea bulgarilor de zapada. Acest tip de cauciucuri Goodyear „UltraGrip Ice+” sunt disponibile in 23 de dimensiuni diferite ce corespund utilizarii pentru jenti ce variaza intre 13 si 17 inchi cu un index de viteza „T” (viteza maxima de 190km/h).

Vezi si: De unde cumperi cauciucuri second hand?

Ca dovada a calitatii unor cauciucuri Goodyear, prestigioasa companie Renault a ales ca echipament original in materie de anvelope pentru gama „Renault Fluence Z.E.”, cauciucurile „Goodyear EfficientGrip”, pentru capacitatea acestora de a salva carburant.

Compania face investitii majore in stiinta dezvoltarii cauciucului si a polimerilor. Pentru a produce si furniza cauciucuri Goodyear din ce in ce mai performante, compania a adunat cercetatori si ingineri din intreaga lume care au adus importante contributii nu numai in acest domeniu, ci si in stiinta calculatoarelor, matematica, fizica, metalurgie si in industria constructiilor mecanice.

Siteul oficial al companiei va ofera atat informatii esentiale despre diferitele tipuri de cauciucuri Goodyear cat si sfaturi demne de luat in seama pentru sofatul in conditii variate (pe distante lungi, in conditii de iarna, etc.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.