Preturile cauciucurilor cresc din ce in ce mai mult, odata cu aparitia noilor modele si tehnologii. Si daca nevoia de cauciucuri noi se combina cu lipsa banilor, atunci apare si aceasta categorie: cauciucuri ieftine. Setul potrivit de cauciucuri este insa vital pentru siguranta ta si a pasagerilor masinii, este important si pentru performantele acesteia si consumul de carburant, pe care toti soferii si-l doresc cu mult redus.

Si pentru ca e relativ dificil sa nu sacrifici nici siguranta, nici performantele si nici buzunarul, voi prezenta cateva aspecte de care trebuie sa tineti seama in momentul in care va achizitionati cauciucuri ieftine.

Te-ar putea interesa si: De unde cumperi cauciucuri second hand?

Retailerii ce comercializeaza cauciucuri ieftine trebuie sa va asigure in primul rand libertatea de alegere. Ei trebuie sa furnizeze produse ce apartin unor brand-uri diferite, la care pretul difera, de la cel mai mic la cel mai mare. Prezentandu-va mai multe tipuri va veti putea alege modelul de cauciucuri ieftine care sa va satisfaca exigentele din punct de vedere al aspectului, pretului si durabilitatii.

Un furnizor de cauciucuri ieftine este dator, la fel ca orice alt vanzator sa prezinte un catalog cu preturile produselor. Se stie ca dealerii promoveaza cauciucurile scumpe asa ca va puteti indrepta atentia in alta directie de la inceput. Daca apelati la un vanzator care are la vanzare diferite tipuri de cauciucuri cu preturi competitive, aveti mai multe sanse sa va alegeti cauciucuri ieftine potrivite nevoilor dumneavoastra.

O alta datorie a celor ce comercializeaza cauciucuri ieftine este sa va asigure asistenta bine-informata. Daca doriti sa va schimbati cauciucurile cu unele de alta dimensiune, trebuie sa fiti informati si sfatuiti cu ce masura de anvelopa puteti sa faceti aceasta schimbare. Ei trebuie sa gaseasca cauciucurile potrivite pentru dumneavoastra, de la cele performante la cele confortabile, chiar si pentru cele de folosit si pe alte portiuni de drum decat cel asfaltat.

Sursa dumneavostra de cauciucuri ieftine trebuie sa va asigure si acoperirea garantiei pentru cauciucurile achizitionate de la ea. Garantiile sunt special facute pentru cazurile in care se necesita ajutor pentru defectare prematura. Tot ei trebuie sa va explice in ce conditii este valabila garantia si sa asigure sprijinul in cazul acestor situatii de urgenta.

Afla si: Despre cauciucurile pentru motociclete

Anvelopele scumpe sunt „eco-friendly” dar preturile lor le depasesc cu mult pe cel al anvelopelor obisnuite sau al cauciucurilor ieftine. Uniunea Europeana doreste sa incetineasca asa numitul „efect de sera” prin obligarea posesorilor de autoturisme sa achizitioneze doar anumite tipuri de anvelope, care nu fac parte din categoria cauciucuri ieftine si care reduc cantitatea de CO2 degajata in atmosfera cu aproximativ 4g / kilometru parcurs. Alte masuri complementare, pe care producatorii de autoturisme vor trebui sa le respecte sunt: folosirea combustibililor non-fosili, sisteme de aer conditionat cu eficienta sporita dar mai putin costisitoare energetic.

La multitudinea si diversitatea anvelopelor auto existente pe piata, veti gasi cu siguranta modelul care se potriveste cel mai bine cu masina dumneavoastra, chiar daca acesta face parte din categoria de cauciucuri ieftine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.