Tot mai multi provinciali aleg sa-si incerce norocul in capitala pentru a-si realize visul de a se implini din punct de vedere professional. O cariera este greu de realizat intr-un orasel mic unde posibilitatile de angajare sunt limitate, din acest motiv multe persoane din provincie aleg sa isi urmeze studiile sau sa gaseasca un job in Bucuresti. Din acest motiv numarul imobilelor de inchiriat a crescut in mod considerabil in ultima perioada, agentiile imobiliare realizand zilnic minim un contract de inchiriere. Proprietarii care ofera un apartament sau o garsoniera spre inchiriere isi doresc sa formalizeze prin intermediul unui contract de inchiriere legatura dintre el si chirias pentru a se asigura ca are cateva garantii in privinta acestuia.

Prin acest contract de inchiriere atat proprietarul, cat si chiriasul trebuie sa respecte cateva conditii impuse prin acest contract de inchiriere si cateva clauze prevazute in randurile acestuia. Acest contract de inchiriere cuprinde mai multe campuri care trebuie completate si citite cu atentie. Un contract de inchiriere include campuri cu datele personale ale celor doua parti (datele proprietarului si ale chiriasului), obiectul contractului, destinatia, durata, chiria si modalitatile de plata, obligatiile si drepturile proprietarului, obligatiile si drepturile chiriasului, predarea imobilului, forta majora, conditiile de incetare a contractului, litigiile si semnaturile celor doua parti implicate in realizarea acestui contract de inchiriere.

Citeste si: Care sunt obligatiile dezvoltatorului de imobiliare?

Fiecare camp de acest gen contine informatii valoroase referitoare la detaliile relatiei dintre cele doua parti. In campul in care sunt expuse obligatiile proprietarului este mentionat faptul ca acesta isi asuma responsabilitatea ca imobilul este liber, negrevat si neipotecat si ca urmeaza ca pe intreaga durata a contractului sa ramana in aceeasi pozitie. Proprietarul trebuie sa predea imobilul chiriasului in stare buna pentru ca acesta sa-l poata folosi pentru scopul precizat in acest contract de inchiriere. Acest contract de inchiriere trebuie sa fie insotit de o lista gen inventar care detine toate lucrurile existente in apartament. Acest inventar trebuie intocmit in doua exemplare semnate de ambii clienti ai agentiei imobiliare, atat proprietarul, cat si chiriasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.