Biologul evolutionar Richard Dawkins a lansat ideea conform careia pierderea osului din penis in randul oamenilor si care e prezent in randul altor primate s-ar putea datora selectiei sexuale de catre femei, care cautau semne clare care sa indice o stare buna de sanatate a masculului.

Din moment ce erectia umana e usor de obtinut si usor de observat ( partial datorita posturii drepte a omului), un penis se bazeaza pe un sistem hidraulic pentru a obtine o erectie, in timp ce esecul de a mentine o erectie sau incapacitatea de a obtine completa reprezinta o avertizare din timp a eventualelor probleme de sanatate fizica sau mentala si un indicator al faptului ca un anumit mascul nu este in forma.

Acest lucru ramane valabil si in ziua de azi, pentru ca multi barbati sufera de disfunctie erectila in primul rand datorita unei alimentatii proaste, a lipsei de exercitii fizice si a unui stres ce nu e necesar. Un penis prea mare poate avea un impact foarte negativ asupra starii de sanatate a unei femei, pentru ca poate cauza rupturi si intinderi, in special la nivelul cervixului, ceea ce poate cauza mai multe tipuri de tulburari, de la probleme de vezica pana la infectii urinare.

Dimensiunea penisului este un lucru atragator, dar nu e neaparat ceva foarte important in selectia sexuala pe termen lung

pula-calului

Atunci cand vine vorba de fiziologie, mai sus mentionatul Ferdinand Fellmann a inaintat un model putin modificat de “selectie emotionala”, comparativ cu modelul Darwinian traditional de “selectie sexuala” pentru oameni, ca punct central al evolutiei constiintei umane ( adusa de catre emotiile complexe). O parte a capacitatii de supravietuire se datoreaza abilitatii rare a oamenilor de a gasi parteneri pe termen lung, care le permite oamenilor si femeilor in special sa aiba sentimente si sentimente in privinta acestor sentimente si, prin urmare, ducand la aparitia constiintei si a inteligentei umane.

O alta idee care a fost propusa este faptul ca, impreuna cu un partener pe termen lung, un individ isi poate pastra nivelul de energie care l-ar fi consumat in mod normal in timpul sezonului de imperechere si, in schimb, sa isi foloseasca acea energie pentru a isi creste urmasii. Prin urmare, este o diferenta intre atractie si cautarea unui partener pe termen lung. In timp ce multe studii efectuate in diferite tari au indicat faptul ca femeile prefera barbatii cu penisuri ce sunt mai lungi si mai groase, nu exista nici o dovada ca grosimea penisului chiar conteaza atunci cand femeile isi cauta un partener.

Totusi, dimensiunile penisului trebuie sa fi jucat un anume rol in selectia sexuala, luand in considerare ca, dintre toate primatele, dimensiunea penisului uman este cea mai mare in comparatie cu corpul. Nivelul de atractie al unui barbat este, in sine, o serie de trasaturi si caracteristici fizice, psihologice si sociale, deci dimensiunea penisului nu este de o foarte mare importanta atunci cand vine vorba de alegerea barbatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.