Un nou-nascut poate fi un motiv serios de suparare pentru un frate sau o sora mai mare.Am simtit-o pe propria piele. E foarte important sa stii cum sa te comportii cu ambii,cu toate ca acum esti ocupata cu bebelusul si mai obosita si incarcata ca inainte.

Pana nu demult,copii mai mari se bucurau de toata atentia,dar acum,pentru prima data,trebuie sa invete sa te imparta. Ajutand-o sa se ataseze de nou-nascut si aratandu-i ca inca o iubessti, poti rezolva problema geloziei intre frati.

Deci e important sa-i incluzi si pe ei in cat mai multe aspecte ale ingrijirii bebelusului.Incurajeaza-i sa vorbeasca cu el,sa te ajute in ingrijirea lui si laudal atunci cand o fac. Lasa-l pe el sa aleaga cum sa-i imbraci surioara sau fratiorul.

Aseaza-l intr-un loc confortabil si lasa sa tina si el bebelusul in brate,sa se joace cu el. Copilul tau se va simti important si folositor.La mine au dat roade aceste practici si acum fetita mai mare,desi are doar un an si 5 luni,o iubeste pe cea mica(4 luni),vorbeste cu ea,ii da suzeta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.