Una dintre cele mai importante cheltuieli pe care le pot face proprietarii de case in fiecare an este asigurarea locuintei. Multi proprietari, in special de cand a aparut criza economica, incep sa se gandeasca daca aceasta polita de asigurare a casei este cu adevarat necesara. Ei incep sa creada ca banii care sunt cheltuiti pe polita ar putea fi mai bine cheltuiti in alta parte. Acest lucru poate fi o modalitate de gandire periculoasa.

O polita de asigurare reprezinta unul dintre acele elemente in viata de care va poate pasa mai putin pana in momentul in care aveti nevoie de ea. De exemplu, in cazul in care casa v-a fost complet distrusa de un dezastru natural, cum ati putea sa va recuperati bunurile fara asigurare? Deci, raspunsul este ca fiecare proprietar ar trebui sa isi faca o polita, mai ales cei care locuiesc in zonele predispuse la dezastre, cum ar fi cei care au locuinte in apropierea raurilor, in special a celor care nu au indiguiri facute si care s-au mai revarsat in anii anteriori, cei din zona Vrancei, unde cutremurele sunt destul de frecvente, chiar daca sunt de mica intensitate. Avand in vedere cat de neprevazatoare si de devastatoare este natura, se pare ca toti suntem predispusi la nenorociri in fata ei, indiferent de zona in care locuim.

Tipul politei de asigurare ar putea depinde de zona din tara in care locuiti. De exemplu, polita unui proprietar care are o locuinta la munte are o sectiune speciala in care se mentioneaza asigurarea impotriva avalansei. Acest lucru il va proteja de daunele produse casei sau, mai degraba, cabanei sale de o avalansa.

In momentul in care doriti sa contractati un credit cu ipoteca de la banca si puneti drept garantie o locuinta, trebuie sa stiti ca in mod obligatoriu este necesar ca locuinta respectiva sa aiba o asigurare, dar nu una pentru dezastrele provocate de natura si pentru orice factor care poate pune in pericol casa deoarece, astfel, banca se asigura ca, in cazul in care nu veti mai avea posibilitatea sa achitati creditul, va avea o solutie sigura sa isi recupereze banii. Aceasta asigurare nu este utila doar pentru acordarea creditului ci si pentru linistea dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.