Şi iată cum, după vremea rea din ultimul timp, a venit vremea şi mai rea. În dimineaţa asta am avut proasta inspiraţie să plec la birou cu noaptea-n cap. Zis şi făcut, numai că nu m-am aşteptat ca în loc de străzi asfaltate să găsesc fluvii de apă amestecată cu gheaţă pe jumătate dezgheţată. Era un fel de shake mocirlos. Dac-aş fi ştiut, aş fi înlocuit bocancul de cârpă cu cizma de cauciuc, geaca de fâş cu pelerina de plastic, maşina cu patru roţi cu şalupa cu elice. Mi-aş fi înlocuit picioarele cu 2 înotătoare verzulii, nasul cu 3 perechi de branhii şi creierul care îmi urlă zilnic să plec din ţară cu… cu nimic.

Dezghet in Bucuresti

Una peste alta, chiar în acest moment, Bucureştiul este o imensă mlaştină presărată cu mai mici sau mai mari piscine răsărite unde vrei mai puţin… pe trecerile de pietoni, de exemplu. Vorba unora de pe Magic FM: “Dom’le… ce-or face cu toată apa asta”? Da’ chiar. Oare ce-o să ne facem cu toată apa asta. Eu am noroc… stau la 9, dar ce-or face ăia de pe la parter… sau de la 1? Dumnezeu cu mila. Sau, mai bine spus, Sorin cu mila.

Sorinel, măria ta,

Hai la tata şi ţi-oi da

Trei scatoalce peste ochi

Să nu-ţi fie de deochi.

Asta a fost pe moment. Doar Sorin Oprescu e de vină că a venit dezgheţul, nu? El e de vină pentru toate. Sincer, nu ştiu unde sau dac-ar trebui neapărat să caut un vinovat în marea asta (la propriu) din Bucureşti… Chiar nu mai ştiu ce să cred. Am avut atâtea dezgheţuri pline de ape învolburate că nu mă mai miră nimic. Sper doar să se dezgheţe şi mintea românului şi să facă ceva cu ţara asta amărâtă, ca să nu-i spun altfel.

iPad, prima dezamăgire de la Apple

Salut mă numesc X şi sunt un Applehoolic. Sunt fun Apple şi al oricărui produs Apple de vreo 4 ani. Pe atunci am văzut prima dată un MacBook Pro. Nu m-a dat pe spate, însă cu timpul, între 2, 3, 4 reinstalări de windows şi recuperări de date de pe HDD-uri buşite, am început să-l apreciez.

Apoi mi-am luat un iMac. Îl am şi acum. De 3 ani nu i-am reinstalat niciodata sistemul de operare. Tot ce am facut au fost 2 updateuri: de la Tiger la Leopard şi de la Leopard la Leopard Snow. Pentru cei ce nu ştiu, când spun update chiar este update: iau DVD-ul, îl introduc în super drive, dau 2-3 clikuri, aştept 20-30 de minute şi gata. Am noul sistem de operare cu toate driverele şi programele instalate.

La ceva timp am luat şi un iPhone. Nu se putea altfel. Impresia la fel de bună. Tot ce văd la el, în comparaţie cu alte smartphone-uri şi în mod absolut, este doar de lăudat: ecran extrem de responsiv la touch, telefon decent, GPS sprinten şi mii şi mii de aplicaţii gratis sau la sume modice.

Acum a venit iPad. Dupa cum spuneam, sunt şi rămân un Applehoolic, însă jucăria asta nu mă dă pe spate. E ca la Avatar: la pomul lăudat să nu te duci cu sacul, iar eu nu sunt genul care face aceeaşi greşeală de 2 ori într-o săptămână. La iPad nu mă voi aştepta la foarte multe. Poate la generaţia 2,3, însa acum nu. Pot spune chiar că sunt uşor dezamăgit de o chestie care ar fi putut fi foarte tare însă rămane doar la nivel de principiu. I-am spus asta unui prieten Applehoolic ca şi mine, şi mi-a sărit în cap:

“Eşti nebun!? Nu îţi dai seama ce înseamnă asta? Au rupt gura târgului.”

Am încercat să-i dau dreptate însă, sincer, chiar nu e cine ştie ce. E o jucarie pe care o râvnesc doar pentru că este Apple şi nu pentru că am nevoie de ea sau că mi-ar face viaţa mai uşoară. De ce? Am dat un mic search pe net să caut opinii pro sau contra şi sincer, cele contra m-au cam convins. Iată care ar fi principalele, de la cele mai nasoale la cele mai puţin naşpa:

Apple iPad 2

  1. iPad nu are multitasking. Pe bune! Repet! iPad nu are multitasking. Asta este o mare dezamăgire. Dacă la iPhone sau iPod pot trece peste asta, la iPad nu pot. Sincer, cu iPad-ul vreau să stau în pat sau pe canapea, ca Steve Jobs, să imi verific mailurile şi să ascult muzică în timp ce vorbesc pe messenger cu prietenii. Ei bine, fără multitasking nu voi avea nici o şansă să fac toate astea deodată. Poate avea toate gadget-urile din lume. Dacă nu are multitasking nu-l cumpăr. Nu îl cumpăr pentru că nu mă poate satisface. Omul e multitasking. Aşa ar trebui să fie şi iPad-ul.
  2. iPad nu are iCam. Păcat, mare păcat. Adică nu pot sta pe iChat şi să vorbesc cu sor-mea din Braşov în timp ce îi arăt noua mea şapcă. E deranjant, chiar de ar fi doar pentru orgoliul meu. Îmi place să mă laud cu gadget-urile mele de la Apple şi cu iPad-ul nu o pot face cu inima împăcată. Le pica mâna dacă puneau o camera mică aşa cum au pus la iMac? E nasol, sincer. Să nu mai vorbim despre video-conferinţe, de fapt despre lipsa de video-conferinţe.
  3. După cum se vede şi în prezentarea domnului Jobs, n-o să avem flash sau java nici pe Ipad. Altfel spus, “iPad is a Flash/Java free device”. Sincer, nu mă deranjează foarte tare dar mi se pare un pic ciudat. De ce? Am auzit vorbe cum ca nu vor să externalizeze posibilităţile de dezvoltare a aplicaţiilor pentru atare aparat. Îi înteleg şi nu prea. Pe de o parte este în interesul lor să se programeze cu SDK-ul propriu şi să se vândă prin AppStore însă poate că se poate găsi o soluţie. Nush… Parcă mi-ar plăcea să pot intra pe YouTube şi să caut eu în voie. Eh, asta chiar ar fi o chestie pentru iPad. Poate sau poate ca nu vreau sa citesc cărţi pe el, însă sigur voi dori sa intru pe YouTube dimineaţa… la cafea. Tu nu? Recunoaşte!

Cam astea ar fi 3 lucruri necesare şi suficiente care mă vor face să cumpăr un iPad cu ochii închişi. Dacă le am pe astea, imi voi lua iPad-ul pe care-l râvnesc dar nu-l doresc şi, cine ştie, poate imi voi instala şi un Apache pe el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.