Respiratia urat mirositoare este o conditie destul de jenanta. In majoritatea cazurilor, persoanele care sufera de aceasta afectiune au tendinta de a evita apropierea fizica de alte persoane, fiind astfel o problema sociala destul de serioasa. Cei mai multi oameni asociaza respiratia urat mirositoare cu igiena orala deficitara. In timp ce acest lucru este adevarat intr-o oarecare masura, exista si alti factori care pot cauza aceasta neplacere. Unele alimente, cum ar fi usturoiul si ceapa, sunt cunoscute pentru faptul ca provoaca respiratie urat mirositoare, chiar si dupa ce au fost absorbite in fluxul de sange. Indigestia poate provoca gaze prin cale orala, rezultand astfel un miros neplacut. Alte cauza includ infectiile orale si fumatul.

O gura uscata are mai multe sanse sa dezvolte respiratie urat mirositoare. Saliva este un agent important in curatarea gurii, iar absenta acesteia duce la acumularea de particule alimentare pe suprafetele dentare. Gura foarte uscata sau xerostomia este o conditie care minimalizeaza secretia de saliva. Aceasta poate aparea in mod natural sau poate fi un efect secundar al anumitor medicamente. Exista, insa, si anumite boli care pot cauza respiratie urat mirositoare, care nu provin din gura. De pilda, cancerul si unele afectiuni metabolice produc substante chimice care au un miros distinctiv, ce este expirat prin gura si prin nas. Insuficienta renala si diabetul zaharat pot, de asemenea, sa produca un miros neplacut. Totodata, exista anumite medicamente care cauzeaza gaze in momentul in care se descompun in organism.

Una dintre cele mai eficiente remedii pentru respiratia urat mirositoare este apa de gura. Studii recente au relevat faptul ca diferite ape de gura sunt eficiente, mascand sau chiar eliminand in totalitate aceasta problema. Apele de gura care contin substante chimice antibacteriene si cele cu miros de neutralizare au fost evaluate ca fiind excelente in mentinerea unei respiratii proaspete si placute. Agentii antibacterieni utilizati aici includ cetilpiridiniu si clorhexidina.

Producatorii de ape de gura recunosc faptul ca principala cauza a respiratiei urat mirositoare sunt bacteriile din gura. Particulele alimentare descompuse se prind adesea in zonele greu accesibile, cum ar fi in spatiile interdentare sau in micii foliculi ai limbii. Deoarece gura este calda si umeda, aceasta atrage cu usurinta bacterii. Alimentele descompuse impreuna cu bacteriile produc un miros neplacut atunci cand vorbim sau expiram. De aceea, uciderea bacteriilor prin clatirea gurii cu apa de gura este cea mai buna cale de a trata aceasta problema jenanta.

Alte substante chimice, cum ar fi zincul si dioxidul de clor, pot neutraliza mirosurile neplacute. Exista, insa, o diferenta majora intre a neutraliza mirosurile cu menta pentru cateva minute si clatirea gurii cu apa de gura pentru un efect care sa dureze toata ziua. Apele de gura avansate contin clorura de sodiu. Acest produs chimic este folosit in purificarea apei potabile, oferind o respiratie proaspata de pana la sase ore. Folosind o apa de gura care contine aceasta substanta chimica, vei putea scapa de problema neplacuta a respiratiei urat mirositoare!

Clorura de sodiu schimba compozitia chimica a gazelor odorante pentru a le face inodore. Timpul eficacitatii fiecarei ape de gura variaza in functie de substantele chimice si de concentratia acestora. Atentie, insa! Apa de gura nu ar trebui sa fie un substitut pentru periaj si folosirea atei dentare! O igiena dentara corecta si completa ar trebui sa contina toti acesti trei pasi esentiali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.