Dintre toate speciile de ciuperci care cresc sub pamant celebrele trufe de padure sunt cele mai pretioase datorita faptului ca se dezvolta numai in anumite locuri care indeplinesc anumite conditii insumate atat ale solului, cat si ale climei. Pentru ca aceste trufe de padure sa poata fi identificate cu usurinta sunt folositi caini special dresati.

Deoarece aceste trufe de padure sunt recoltate in cantitati mici fata de cerintele iubitorilor de delicatese, preturile acestor trufe de padure sunt extrem de piperate. Aceste trufe de padure cresc sub pamant aproape de suprafata pamantului, unele din ele reusind sa fisureze pamantul iesind chiar la suprafata.

Culegatorii de trufe de padure

Culegatorii de trufe de padure acorda o atentie speciala zonelor cu fisuri in pamant pentru ca sunt constienti ca aceste fisuri ii aduc pe urmele celebrelor trufe de padure. Si aceasta specie de ciuperci numite trufe de padure se reproduce prin spori.

In intreaga lume aceste trufe de padure sunt cunoscute sub denumirea de diamantul negru al naturii. Cei care cunosc aceasta comoara a naturii sunt incantati sa cumpere aceste trufe de padure indiferent de pretul usor exagerat al acestor ciuperci.

Persoanele iubitoare de trufe de padure consecrate deja ca mari gurmanzi si savuratori de trufe de padure pot achizitiona chiar si din Romania aceste ciuperci atat de speciale, fara a fi nevoie sa le cumpere din tari cu traditie in acest domeniu al recoltarii celebrelor trufe de padure.

In bucataria restaurantelor de lux, bucatarii le incanta simturile clientilor punandu-le la dispozitie o serie de preparate pe baza de trufe de padure si o gama larga de produse culinare cu trufe de padure.

Exista astfel produse cu trufe de padure negre, trufe de padure albe si trufe de padure de vara, uleiuri de masline cu trufe de padure albe, sos de ciuperci cu trufe de padure, cascaval cu trufe de padure negre, bomboane de ciocolata cu trufe de padure.

Ceea ce este intersant la aceste ciuperci care cresc sub pamant este faptul ca procesul de recoltare al acestora se realizeaza cu ajutorul porcilor sau al cainilor dresati. Semnele distincte ale unei trufe de padure sunt: au o forma rotunda sau forma de bulb, uneori cu aspect neted, dar de cele mai multe ori aspect zbarcit. Culoarea difera in functie de marime si varsta.

Considerate o delicatesa, trufele sunt comercializate la preturi incredibil de mari, exportul unui kilogram de trufe de padure in Italia ajungand si la 2.500 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.