Ciuperci de padure poti gasi in orice mediu natural propice dezvoltarii acestor regnuri. Acestea sunt foarte diferite de alte plante ce pot fi gasite in padure, cum ar fi trufele. Cunoscute sub denumirea de ciuperci de padure acestea fac parte din Regnul fungi si constituie un grup aparte, diferit de plante deoarece acestea din urma contin clorofil.

Aceste ciuperci de padure se hranesc cu microorganisme vii sau moarte, precum animalele. Ceea ce le individualizeaza pe aceste ciuperci de padure sunt faptul ca nu au radacini, nici tulpini, nu fac flori, nu au nici frunze si se reproduc intr-un mod specific.

In intreaga lume exista peste 100.000 de specii de ciuperci de padure. Aceste ciuperci de padure se gasesc oriunde pe aceasta planeta unde exista viata.

Unde cresc cel mai adesea ciupercile?

Mediul de dezvoltare si crestere al acestor ciuperci de padure este variat: ele cresc pe animale vii sau moarte, pe plante, in aer, in apa unele dintre ele fiind atat de mici ca dimensiuni incat nici nu se pot vedea cu ochiul liber. Din acest motiv s-a facut o ierarhizare a acestor ciuperci de padure.

Citeste si: Despre hribii de padure: Unde gasim cei mai sanatosi hribi de padure?

Ciupercile se impart astazi in ciuperci de padure inferioare (mucegaiul, drojdia de bere) si ciuperci de padure superioare (fungi, bureti). Aceste doua categorii se impart la randul lor in alte patru subcategorii: arhimicete- ciuperci de padure microscopice si parazite, zigomicete- ciuperci de padure saprofite, ascomicete- ciuperci de padure saprofite sau parazite si bazodemicete- ciuperci de padure superioare.

Ciupercile, dupa cum stim cu totii, se impart in ciuperci comestibile si ciuperci de padure toxice. Din toate timpurile ciupercile au fost un produs alimentar foarte apreciat, mai ales iarna cand legumele sunt gasite in cantitati mici.

Specialistii in artele culinare considera ciupercile un aliment valoros. Datorita proprietatilor benefice pentru organism si a valorilor nutritionale ciupercile se regasesc in multiple retete culinare.

Pentru doctori si nutritionisti ciupercile reprezinta un organism valoros din punct de vedere alimentar, fiind recomandate in cantitati mari chiar si in curele de slabire. Vegetarienii sunt iubitori de ciuperci de padure, acestea fiind unul din alimentele de baza incluse in meniul lor de zi cu zi.

Pentru ca ciupercile de padure necomestibile sunt extrem de toxice, putand fi chiar si mortale, se recomanda ca inainte de a culege o anumita specie sa va documentati cu atentie indiferent de zona unde sunt crescute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.